fbpx
Blog

Dwarsdrijver Festival 18 mei 2019

Op 18 mei was het zo ver! Het eerste Dwarsdrijver Festival in Voorhout! Maar voordat het zo ver was, moest er een hoop werk verzet worden.

In 2018 benaderde Robin Schrijer van Groothandel Schrijer Horeca mij om te participeren. YES! Mijn eerste event vanuit mijn bedrijf, en gelijk best wel groot!

Mijn taak was het benaderen van de bands: met hoeveel zijn ze, welke voorzieningen hebben ze nodig en ga zo maar door. Al snel bleek dat ik totaal niet wist waar ze het over hadden toen ze begonnen over een ‘rider’ en een ‘PA’. Google is mijn beste vriend, maar als je niet weet hoe en wat dan moet je je handen niet willen branden. Ik heb Arno Dreef (Dreef media en Westeinder Studio) gevraagd om hulp. Hij is vaker stagemanager en met een achtergrond in muziek (als manager maar ook als bandlid) weet hij precies hoe dit werkt en wat de bands nodig hebben. Hij heeft vanaf dat moment zich bezig gehouden met de bands en het technische gedeelte.
Ik kwam op een later moment weer in beeld voor alle praktisch zaken: muntjes, parkeren, kleedkamers, tijdschema’s en dat alles met veel enthousiasme. Iedereen had er zoveel zin in!

 

 

Foodtrucks

Naast muziek kan een festival met Dwarsdrijver bier niet zonder heerlijk eten. Ik was verantwoordelijk voor de foodtrucks. Ik houd van eten, dus deze opdracht was wel aan mij besteed.
Gelijk schoten er twee dames door mijn hoofd: Marloes en Joyce van
Sisterfood. Tijdens het Wacky Wine Festival van oktober 2018 heb ik deze dames (althans, we go way back. Juist, de middelbare school) en hun heerlijke eten ontmoet. Zij waren gelijk enthousiast.
Van Robin begreep ik ook dat restaurant In den Doofpot
en visrestaurant Crabbetje met hun truck en tent zouden komen.
Een heerlijk frietje mocht niet ontbreken en als festivalganger dacht ik gelijk aan
Karels bio friet. Deze frieten zijn zooo lekker!

Oké , check. Ik mist iets, iets zoets. Na een bericht op een Facebookpagina kwam ik in contact met iemand die vertelde over de WentelTeefjes. Geweldig concept; old skool rode carvan, vintage interieur en de enige foodtruck in Nederland die wentelteefjes maakt. En ja, zoals oma ze vroeger maakte. YES! Zij doen ook mee!
Na een middag drankjes, hartig eten en een zoet toetje mag een lekkere kop koffie of thee niet ontbreken. Ik vond
mevrouw K. Narie. De naam alleen al toverde een glimlach op mijn gezicht en na het eerste contact mochten deze toppers niet ontbreken. Yes, ook zij zijn er bij.

 

 

Opbouw

Dan heb je alle trucks, je weet de voorzieningen die nodig zijn, welke locatie ze gaan staan en wanneer ze aankomen. Alles zo gepland rondom de schouw van de gemeente en brandweer op zaterdagochtend 10 uur.
De eerste drie trucks kwamen op vrijdagochtend, de andere drie op vrijdagavond. Zo leuk om iedereen real life te zien en te horen hoe enthousiast ze waren.
Iedereen stond op de aangewezen plek. Het paste precies en alles stond bij elkaar dat het een logische route voor de bezoeker was.

Op zaterdagochtend kwamen de gemeente en brandweer en bleek dat er één truck voor de nooduitgang stond. Door wat wijzigingen qua indeling van het terrein kwam dit niet lekker uit. Balen, want alles van deze truck stond al super mooi klaar. Focus, en als de foodtrucker er is schuiven we hem een stukje op. Door wat hulp van twee vrijwilligers is het gelukt en stonden de WentelTeefjes heel mooi bij een boom en was de nooduitgang
vrij. Iedereen blij!

 

 

Backstage

Naast de coördinatie van de foodtrucks, was ik backstage aanspreekpunt voor de artiesten. Ik had een kleedkamerschema gemaakt en moest er voor zorgen dat iedereen zich daar aan hield, dat ze op tijd bij de soundcheck waren en daarna op tijd op het podium waren voor hun optreden. Een hele nieuwe wereld voor mij, maar oh zo leuk! Bij aankomst kregen alle bandleden hun bandje en eigen kleedkamer.
Door het mooie weer werd daar overigens niet heel veel gebruik van gemaakt, iedereen zat voornamelijk lekker buiten.
Heel fijn was dat iedereen op tijd aan kwam, het schema liep als een
zonnetje. Na de optredens hadden de artiesten nog een uur de kleedkamer tot hun beschikking, daarna was het tijd voor schoonmaak en bijvullen koelkast. Ook dit liep allemaal soepel. Eigenlijk alle bandleden bleven nog even achter maar gingen daarna ook lekker feestvieren op het festivalterrein.

 

 

Your wish is my command

Wat ik spannend vond waren de artiesten in het avondprogramma. Zij hadden een uitgebreidere rider met voorwaarden en wensen. Hoe je het wendt of keert, je krijgt toch een bepaald beeld van iemand. Ik had er geen stress van maar ik had wel het gevoel dat ik extra moest opletten of alles klopte. En dat deed het! Iedereen was super tevreden en vooral heel blij dat er een kleedkamer was, met eten en drinken. Ik begreep van één van de artiesten dat er bij het vorige optreden geen kleedkamer was. Dus dit waren punten voor het Dwarsdrijver Festival.

De optredens waren gaaf, de sfeer was goed, het bier vloeide en ik zag overal blije gezichten. Ik heb een momentje voor mezelf genomen en dit op me laten inwerken. We nailed it! Het was een intense, lange, leuke, gezellige en zonnige zaterdag in Voorhout. Mijn voeten deden zeer en het was 02:00 uur, tijd om naar huis te gaan.

 

Feel good

Na het zien van de volledige aftermovie krijg ik weer even het gevoel van 18 mei! Het was gaaf!
Op naar 2020!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.