fbpx
Blog

Coworking. Niet zomaar samenwerken werken dus

Wat is coworking eigenlijk? Coworking is het werken in een gedeelde werkomgeving met gelijkgestemde ondernemers. Je deelt kennis en kunde met elkaar.
Altijd goed natuurlijk!

Vandaag stond in het teken van coworking met Sylvia Klink (VA Sylvia Klink). Het was voor mij de eerste keer coworken dus ik had in mijn hoofd al tien scenario’s afgespeeld, that’s me.

Maar eerst….
Nog voordat ik goed en wel onderweg was werd ik aangesproken door iemand die pech had. Met de startkabels in zijn hand vroeg hij of ik wilde stoppen. Shit, dit komt niet uit. Ik wil niet te laat aankomen. Voor ik het wist riep ik: “ja is goed hoor, als het niet te lang duurt.” Het duurde langer dan gepland dus in de tussentijd een appje gestuurd dat ik iets later zou zijn. Ik heb een hekel aan te laat komen maar ik kon deze man en zijn auto (ook een Suzuki Swift, schept een band denk ik) niet laten staan. Eenmaal een startende Swift, ik kon weg. Leuk, koos ik ook nog voor de verkeerde (lees: de lange) route, dus je begrijpt dat ik wat in de stress schoot. Gelukkig was ik, mijn ingecalculeerde, vijf minuten te laat.

Hulp nodig…
Sylvia en ik kennen elkaar via een Facebookgroep overigens. Ik zocht daar wat expertise en Sylvia reageerde, net als wat meer meiden overigens (dat is handig aan zo’n groep). Na heel leuk contact en met de know how dat haar werkgebied rondom Leiden ligt, hebben we afgesproken en heeft zij mij e.e.a. uitgelegd over MailChimp. Heel waardevol, want nog geen 2 weken later maakte ik in dat programma een nieuwsbrief voor één van mijn klanten.

We hebben na onze meeting contact gehouden via Facebook en Instagram en het leek ons leuk en waardevol om eens een middag samen op te trekken.

Coworking; waardevol en leuk
We hadden afgesproken om bij Brasserie Buitenhuis te gaan ‘coworken’. Een omgeving met chille muziek en een heerlijk uitzicht. Na wat social talk zijn we aan de slag gegaan en hebben we over en weer wat aan elkaars expertise gehad. Ik zocht wat tips voor een vacature en ik heb voor Sylvia de tekst van een flyer doorgenomen. Ideaal om zo van en met elkaar te leren.

De wifi liet het helaas zo nu en dan afweten, overigens een goed excuus om weer even aan de babbel te gaan, dus na 3,5 uur hebben we onze laptops dichtgeklapt.

Voor mijn gevoel was ik wat minder productief, maar een middag zoals deze is heel waardevol en ook leuk. Heel wat anders dan op een kantoor als je de zon op je snuit hebt en de wind door je haren voelt gaan.

Al met al is mijn eerste cowork-ervaring positief en gaan we binnenkort nog een middag samen aan de slag!

Benieuwd naar Sylvia? Ik vind het super leuk om haar te volgen. Ze heeft leuke weetjes en tips, weet veel van HR én werkt als virtual assistant. Wil je haar ook volgen? Via Sylvia Klink zit je zo op haar profiel.

Hebben jullie leuke tips voor een toffe coworking spot (De Lofte in Lisse, Het Stadslokaal en Lab071 in Leiden staan al op mijn lijstje), let me know!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.