fbpx
Blog

SEO cursus

SEO. Say what?

SEO, ook wel Search Engine Optimization. Belangrijk voor je ranking in Google, of een andere zoekmachine. Ik wist er iets van maar ook eigenlijk niets. Tijd voor actie en dus kennis inwinnen.

Op 10 april heb ik bij Flix Marketing de cursus SEO gevolgd. Tijdens deze cursus, samen met wereldreiziger Laura Graichen, leerde Lizzy ons de basis over SEO. Waarom is het belangrijk, hoe werkt het precies en wat kan je er mee bereiken? Na de presentatie van Lizzy zijn we aan de slag gegaan en hebben we wijzigingen doorgevoerd. Het meeste werk doe je zelf thuis. Prima te doen met de handvaten die Lizzy je gaf.
De training was precies wat ik zocht en met de ideale setting in de huiskamer, thee op tafel, een goede lunch en bovenal heel veel aandacht ontbrak het mij aan niets. Daarnaast was de locatie (naast Mercatorplein) perfect te bereiken.

Nog meer SEO

Het grappige is, nadat ik me had ingeschreven bij Lizzy, kreeg ik van Kees Noort (Buro Noort en de Loft Lisse) een uitnodiging voor een cursus SEO met WordPress. Stiekem baalde ik een beetje want ik had me net ingeschreven bij Flix Marketing. 
Maar aan de andere kant dacht ik: wat maakt het uit? Ik schrijf me hier ook voor in! En dat heb ik gedaan. 24 april ging ik met mijn laptop in mijn veel te oude rugtas naar Lisse. Na een korte introductie van Kees over SEO zijn we hands-on aan de slag gegaan met elkaar. Met de kennis die ik al van Lizzy had gekregen kon ik nu nog beter uit de voeten. Kees heeft me geholpen met de tekst die ik niet goed kreeg, mijn achtergrond en hij heeft me nogmaals goed laten nadenken over mijn focus keyphrase. Het resultaat: nog beter zicht op SEO, veel groene bolletjes en betere meta-teksten.

Deze twee leerzame dagen waren voor mij precies wat ik nodig had en ik kan iedereen aanraden bij  deze toppers een training te volgen.

6 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.